Bijendag 17 augustus 2019

Op zaterdag 17 augustus gaan we op bezoek bij bijenhoudersvereniging St Ambrosius in Oerle. Zij hebben een voor het publiek toegankelijke bijentuin, De BijenBerkt. In deze bijentuin is een bijenstand waar een aantal leden en de cursisten hun volken hebben staan, waaronder Evert en Lisette van onze buurtvereniging. In het verenigingsgebouw “Het Raethuis” vinden de verenigingsactiviteiten plaats en geven leden voorlichting over bijen en bijenhouden. 

Ook wordt in juli 2019 de nieuwe belevingstuin geopend, die we ook gaan bezoeken.
Een tuin die staat voor: bewegen, horen, luisteren, zien, proeven en voelen ; zintuigelijke prikkelingen, rust en genieten, sociaal contact met alle andere bezoekers etc.

Bijen zijn belangrijk voor de natuur omdat ze een bijdrage leveren aan de instandhouding van de biodiversiteit en ons leefmilieu. Bijen spelen een grote rol bij de bestuiving van veel gewassen, planten en bomen. Ze zorgen voor een hogere opbrengst van zaden, bessen en vruchten. Dat is niet alleen belangrijk voor de mens, maar ook voor veel dieren in onze directe omgeving. Bijenhouden is niet alleen een fascinerende hobby, maar draagt direct bij aan de instandhouding van de biodiversiteit en ons leefmilieu.

Locatie: Berkt 37, 5507 LK Veldhoven

Datum: zaterdag 17 augustus 2019

Tijd: van 14:00 tot 16:00 uur.
Graag op eigen gelegenheid naar Oerle komen (per fiets of auto).

Opgeven via deze in de mail <link>, uiterlijk 14 juli. Voor deze activiteit wordt geen eigen bijdrage gevraagd, wel graag op tijd opgeven i.v.m. doorgeven aan Ambrosius.

PS: Denken jullie nog aan de fietstocht? Van een aantal leden hebben we nog geen enkele reactie gehad. Dat vinden wij jammer, wij hopen dat er nog meer gezinnen met kinderen zich aanmelden. Dat kan deze week nog.

    (alle velden verplicht invullen!)


    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.