Burenhulp

Veldhoven, april 2020

Beste buurtgenoten,

Met een aantal buren hebben we het idee opgepakt om een informele buurthulp groep op te zetten. Wij hebben namelijk gesignaleerd dat sommige van onze buren niet meer alles zelf geregeld of gedaan krijgen. Het gaat hierbij vooral om praktische ondersteuning in de vorm van kleine klusjes. Bijvoorbeeld een boodschapje doen, de kliko’s buiten zetten, een maaltijd opwarmen of samen een kop koffie drinken. Ons idee is dat als we de taken samen oppakken en de lasten delen, het voor iedereen goed vol te houden is. We zorgen er dan samen voor dat langer thuis wonen een reële optie is.

Sommige buurtgenoten hebben tijdelijk of eenmalig wat ondersteuning nodig, bij anderen kan de hulp langer nodig zijn. Ook tijdens de Corona-crisis kunnen we elkaar, met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM, helpen.

Het is zeker niet de bedoeling dat wij als buurtgenoten de taken van professionals uit gaan voeren maar gewoon als goede buren voor elkaar klaar staan wanneer dat nodig is.

Mogelijk doe je al iets voor een van je buren en zou het prettig zijn als een van de andere buurtgenoten deze taak een keer van je overneemt. Hoe fijn is het als we elkaar dan makkelijk kunnen vinden.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je zelf wat hulp kunt gebruiken maar niet zo goed weet wie je hiervoor kunt vragen. Laat het ons dan vooral weten, wij gaan dan bekijken wie jou kan helpen.

De straten waar we mee willen starten, zijn de Piet van der Lindenstraat, de Frits Verhagenstraat en de Kerkakkerstraat tot aan de kruising met de Pastorielaan. (Gelijk aan Buurtvereniging De Kerkakkers) (Lid worden van de buurtvereniging is altijd een goed idee als je je netwerk op peil wilt houden www.dekerkakkers.nl maar niet noodzakelijk om deel te kunnen nemen aan de burenhulp)

Wil je samen met ons een succes maken van de buurthulpgroep? Laat ons dan weten wat je voor een ander kan betekenen of welke vraag je zelf hebt.

Joyce Snelders, Frits Verhagenstraat 19
Bas Delfsma, Kerkakkerstraat 21
Wim van der Zanden, Kerkakkerstraat 23D

Mail naar: Kerkakkershulp@gmail.com of vul hieronder het contactformulier in.
Er wordt dan contact met je opgenomen.

    (alle velden verplicht invullen!)