Herfstwandeling zondag 30 oktober 2022

Ontdek het woeste heidelandschap van de mooie Cartierheide te midden van wandelparadijs De Kempen. Lange tijd zetten hier schaapsherders en keuterboeren de toon. En over de zandpaden liepen marskramers met hun manden met koopwaar op de rug. Het is een gebied vol geschiedenis, waar Napoleon zijn sporen naliet. Wist je dat de bossen het terrein van smokkelaars vormden?

De Cartierheide is onderdeel van natuurgebied de Kempen en bevindt zich ten zuidwesten van Eersel. Het is een rustige wandelroute door bos, langs heide en grote wateren. Het gebied wordt doorstroomd door het idyllische Dalems Stroompje. Je vindt hier vochtige heidegebiedjes, berkenbroek en gagelstruweel. Ook groeien hier onder meer de Ronde zonnedauw en Klokjesgentiaan.

Op zondag 30 oktober 2022 gaan we in dit mooie heidegebied wandelen.

Vertrek om 10.30 uur vanaf het Pleintje met eigen auto’s.

Verzamelen bij Ter Spegelt op het parkeerterrein bij de Natuurpoort, van waaruit we een wandeltocht gaan maken van 6,5 km over de Cartierheide.

Gezinnen met kleine kinderen kunnen eventueel als alternatief het kabouterpad nemen, deze vertrekt vanaf hetzelfde punt. Op eigen kosten kun je een kabouterpakket ophalen bij Ter Spegelt. De kosten hiervoor bedragen €6,25,- per kind, volwassenen zijn gratis. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar Staatsbosbeheer voor het behoud van de natuur. De kinderen krijgen een echte kaboutermuts en kaboutertas (met daarin een opdrachtenboekje, stickervel en diploma) mee. Tijdens de wandeling kun je opdrachten maken. De opdrachten wisselen per seizoen, dus in alle jaargetijden kan men bij het Kabouterpad terecht. De kabouterspullen kunnen opgehaald worden bij de receptie van Recreatiepark TerSpegelt. De spullen hoeven bij terugkomst niet te worden ingeleverd. 

Na afloop gaan we bij De Keizer (horeca van Ter Spegelt) soep eten met z’n allen. Er is voor ons gereserveerd om half 1 in de serre. Voor de soep hebben we keuze uit pomodori (tomaat) of pompoensoep.

Aanmelden voor de wandeling via deze link en contactformulier (op de website) in de mail.


    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.