Nieuwe privacywet AVG

Nieuwe privacy wetgeving
Vanaf 25 mei treedt de privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking, Met de invoering van de AVG verandert er als gebruiker van onze website ook een aantal dingen. Daarom willen we je informeren over de maatregelen die we als buurtvereniging hebben genomen om aan de nieuwe privacywet te voldoen.

  • We hebben de website nu extra veilig gemaakt. Dat kun je zien doordat ons webadres nu begint met ‘https’, en aan het groene slotje dat aangeeft dat de website veilig is.
  • Op onze site hebben we een pagina toegevoegd met daarin ons privacybeleid. Deze vind je in het menu onder het kopje “De vereniging”, of klik hier om direct naar de pagina te gaan: https://www.dekerkakkers.nl/privacybeleid-buurtvereniging-de-kerkakkers/
  • De pagina met foto’s is vanaf nu beveiligd met een wachtwoord. Daardoor kunnen onbevoegden niet zomaar meer bij onze foto’s. Als lid van de buurtvereniging wil je natuurlijk zelf wel bij de foto’s kunnen komen. Om het wachtwoord te vinden omschrijven we het woord: het is de plaats van waaruit we meestal vertrekken voor alle activiteiten van de buurt. Mocht je er niet uitkomen dan kun je bij de secretaris terecht. Als je eenmaal een keer hebt ingelogd hoef je dat de volgende keer niet meer te doen.
  • We willen erop wijzen dat je je te allen tijde kunt afmelden voor de nieuwsbrief. Dit kun je doen op het einde van de nieuwsbrief mail. Ook kun je daar je gegevens bijwerken (bijvoorbeeld als je e-mailadres wijzigt). Alle activiteiten worden overigens alleen nog maar via de digitale nieuwsbrief verstuurd, en er worden dus geen geprinte brieven meer rondgebracht. Dit is door het bestuur besloten en medegedeeld op de ledenvergadering van februari 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.